Ongedierte

Ongedierte zoals muizen, mieren, meeuwen, wespen en ratten, kan uw woongenot aardig verstoren. 

Voor de bestrijding van ongedierte komt Ons Doel niet bij u langs. U kunt eerst zelf proberen om het ongedierte te bestrijden. Mocht dit niet helpen dan kunt u contact opnemen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in ongediertebestrijding of de gemeente. De kosten zijn voor uw eigen rekening. 

Alleen voor de bestrijding van kakkerlakken of voor een wespennest dat zich in de spouwmuur bevindt kunt u wel contact met ons opnemen.

Wat kunt u zelf doen?
De aanwezigheid van ongedierte kan het gevolg zijn van rondslingerende etensresten en een gebrek aan hygiëne. Berg etenswaren daarom goed op en houdt uw huis schoon. 
Voor de bestrijding van bijvoorbeeld muizen, kakkerlakken, slakken en mieren, zijn bij drogisterijen en bouwmarkten lokdozen te koop.

Meeuwen

Vooral in periode van april tot juli kan er sprake zijn van meeuwenoverlast. Dit is namelijk de broedperiode van de meeuwen. Overlast ontstaat door broedende of voedselzoekende meeuwen: krijsen, vervuiling en agressie zijn veelgenoemde problemen.

Ons Doel past geen meeuwwerende middelen toe. In het geval van overlast kunt u in de maand mei contact opnemen met de gemeente voor het wisselen van eieren. De eieren worden dan verwisseld voor nepeieren. Meeuwen produceren namelijk het meeste geluid in de periode met jongen. Huurders die overlast hebben van nesten op hun dak, kunnen dit online melden aan de gemeente. In het online formulier mag worden aangegeven dat de eigenaar (Ons Doel) toestemming geeft voor het betreden van het dak.

Overlast van voedselzoekende meeuwen kunt u tegenaan door hier bewust mee om te gaan met huisvuil. Zet bijvoorbeeld geen vuilniszakken op straat en voer geen vogels.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden