Ik zoek een woning

Meest gestelde vragen

  Meest gestelde vragen over een woning zoeken

 • Hoe kom ik aan een huurwoning?

  Vrijkomende huurwoningen adverteren wij op de website van Holland Rijnland. Dat doen we in samenwerking met de andere woningcorporaties in de regio. Dat maakt het zoeken binnen de regio wel zo makkelijk. Alle woningen in één oogopslag!

 • Hoe kom ik in aanmerking voor een aanleunwoning?

  Ons Doel beheert twee complexen met aanleunwoningen; aan de Aaltje Noorderwierlaan en de Parelvissers gelegen aan het Bizetpad in Leiden. De toewijzing voor de aanleunwoningen aan de Aaltje Noordewierlaan én de woningen van Ons Doel in De Parelvissers gaan via Woningnet Holland Rijnland. Voorwaarde is dat u staat ingeschreven als woningzoekende bij Woningnet Holland Rijnland.

  Om in aanmerking te komen voor de zorgwoningen in de Parelvissers is het noodzakelijk dat u in het bezit bent van een zorgindicatie. De hoogte van de zorgindicatie bepaalt uw positie op de wachtlijst en dus hoe snel u in aanmerking komt voor een aanleunwoning.

  De andere seniorenwoningen, zoals die op de Aaltje Noordewierlaan, worden via Woningnet Holland Rijnland aangeboden.

 • Hoe kan ik een urgentieverklaring aanvragen?

  Er zijn situaties waarin het noodzakelijk is dat u op zeer korte termijn verhuist. Alleen in zeer uitzonderlijke situaties kunnen mensen voorrang krijgen bij het zoeken naar een woning.

  Mocht u een urgentieverklaring aan willen vragen dan moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  1. - ingeschreven staan als woningzoekende bij WoningNet Holland Rijnland
  2. - de Nederlandse nationaliteit hebben of rechtmatig in Nederland verblijven
  3. - binding met de regio hebben
  4. - niet zelf binnen zes maanden in aanmerking kunnen komen voor een woning

  De aanvraag voor een urgentieverklaring begint met een intakegesprek bij de woningcorporatie in uw woonplaats. Hierbij moet u bewijsstukken inleveren die de urgentiecommissie nodig heeft om een weloverwogen besluit te kunnen nemen.

  Voor verdere informatie over een urgentieaanvraag verwijzen wij u door naar de website van http://www.woningnethollandrijnland.nl/.