Huren in een VvE-complex

De woningen in het gebouw waar u woont, zijn van verschillende eigenaren. Naast huurders wonen er ook mensen die een woning hebben gekocht. De Corporatie is (mede) eigenaar van het gebouw. In een gebouw met verschillende eigenaren moet volgens de wet een VvE (Vereniging van Eigenaren) worden opgericht.

Wat doet een VvE?

Een VvE is verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van de gemeenschappelijke gedeelten van het complex. Denk hierbij aan: algemene ruimtes zoals hal, gangen en dak en installaties (zoals liften).

In een Vereniging van Eigenaren betalen alle eigenaren samen de kosten voor het onderhoud van de algemene ruimten en installaties. Een Vereniging van Eigenaren kan het onderhoud uitbesteden aan een professionele beheerder. De Vereniging van Eigenaren houdt minimaal één keer per jaar een ledenvergadering waarbij gezamenlijke besluiten worden genomen. De Corporatie is samen met alle andere eigenaren bij deze vergadering aanwezig. Daarnaast heeft een Vereniging van Eigenaren een bestuur, waarin een aantal particuliere eigenaren zitten. De Corporatie kan bij uitzondering ook in het bestuur zitten. Het bestuur zorgt ervoor dat de genomen besluiten ook uitgevoerd worden.

Huishoudelijk reglement

Vereniging van Eigenaren hebben soms een huishoudelijk reglement. In een huishoudelijk reglement staan o.a. de volgende zaken:

  • afspraken en regels over het gebruik en beheer van het complex
  • normen over gedrag van bewoners en overlast
  • het melden van storingen

De afspraken zijn gemaakt tussen de eigenaren. Alle bewoners wordt gevraagd de afspraken en regels na te leven. De afspraken en regels in het huishoudelijk reglement gaan vóór op de regels die zijn opgenomen in de Algemene Huurvoorwaarden van De Corporatie.

Wij zorgen ervoor dat alle huurders een huishoudelijk reglement krijgen. Worden er onderdelen in het huishoudelijk reglement gewijzigd? Dan ontvangt u uiteraard een nieuw exemplaar van het reglement.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden