Uw tuin onderhouden

Een tuin is het visitekaartje van de woning en de buurt. Goed onderhouden tuinen in een buurt geven deze een prettige uitstraling. Het zegt iets over de leefbaarheid in een buurt. De bewoners zorgen voor de woonomgeving, ze voelen zich er verantwoordelijk voor.

De een houdt van tuinieren, de ander juist niet. De Corporatie vindt het belangrijk dat tuinen onderhouden zijn. Om aan te geven wat wij verstaan onder goed en slecht tuinonderhoud hebben we een tuinbrochure voor bewoners. Hierin staan ook uw rechten en plichten omtrent tuinonderhoud en ons beleid over bomen in tuinen van onze huurders.

Tuinkaart

In het huurcontract staat opgenomen dat u verantwoordelijk bent voor tuinonderhoud. We hebben huurders die van hun tuin echt iets moois maken, die onze woningen sieren en als voorbeeld kunnen dienen voor andere bewoners. Die kunnen een tuinkaart door de bus krijgen, met onze complimenten.

Bewoners die hun tuin slecht onderhouden, spreken we hier op aan. Zij kunnen van De Corporatie ook een tuinkaart in de brievenbus verwachten. Daarmee attenderen wij hen er op dat de tuin onderhoud nodig heeft.
Bewoners krijgen de kans om hun tuinonderhoud op orde te brengen. Lukt dat niet, dan gaan we met bewoners in gesprek. Wellicht is er een goede reden voor het ontbreken van tuinonderhoud en kan samen worden gezocht naar een oplossing. Wanneer bewoners afspraken over tuinonderhoud niet nakomen, krijgen ze een tuinbrief.

Tuinkaarten van De Corporatie

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden