Wijzigen woonsituatie

U huurt een woning bij De Corporatie. Wij hopen dat u zich thuis voelt in uw woning. Maar wat als er (plotseling) iets verandert aan uw gezinssituatie?

U en uw partner gaan uit elkaar

Blijft degene die de huurovereenkomst heeft ondertekend in de woning? Dan hoeft u niks door te geven.

U bent niet gehuwd en de huurovereenkomst staat op naam van uw partner. Maar uw partner verhuist en u bent degene die in de woning wilt blijven. In dat geval kijken we of u samen bij de gemeente staat ingeschreven op dit adres of dat u een duurzame gezamenlijke huishouding met uw partner heeft gevoerd.

U kunt in dat geval bij ons een verzoek tot het wijzigen van de naam op de huurovereenkomst aanvragen.

Stuur ons het ingevulde formulier met de volgende documenten retour:

  • kopie legitimatiebewijs van u beide
  • een uittreksel van het bevolkingsregister
  • recent salarisstrookje
  • inkomensverklaring (IB-60), gratis aanvragen bij de BelastingTelefoon, telefoonnummer 0800 0543

Om uw formulier in behandeling te kunnen nemen, is het belangrijk dat u alle gevraagde documenten meestuurt. Daarnaast kijken we of er sprake is van huurachterstand. Is dat zo? Dan moet u deze eerst aflossen. Wij nemen uw verzoek in behandeling en informeren u binnen vijf werkdagen over de tenaamstelling. Staat u nog geen jaar samen ingeschreven op dit adres? Neem dan eerst contact met ons op.

Overlijden (mede)huurder

Af en toe krijgen wij het trieste bericht dat een huurder overleden is. Voor nabestaanden een verdrietige periode. Er moeten ook enkele praktische zaken geregeld worden.

Als in het huurhuis een echtpaar woont en de hoofdhuurder komt te overlijden, dan wordt de achtergebleven medehuurder volgens de wet automatisch hoofdhuurder. Dat geldt ook voor partners die een geregistreerd partnerschap hebben. De achterblijvende partner moet dit wel melden aan De Corporatie. Stuur ons een brief met daarin uw gegevens met een kopie van het overlijdenscertificaat of een kopie van de rouwbrief.

Geen geregistreerd partnerschap of medehuur

Woonde de hoofdhuurder samen met een partner of met een meerderjarig kind en was er geen sprake van geregistreerd partnerschap of medehuur?  Dan kan de achterblijver nog zes maanden in de woning blijven wonen en bij De Corporatie een verzoek indienen om hoofdhuurder te worden. Daaraan zijn wel enkele voorwaarden verbonden:

  • de inwoner moet minimaal één jaar zijn hoofdverblijf hebben gehad in de woning
  • een duurzame gemeenschappelijke huishouding hebben gevoerd
  • in staat zijn de huur zelfstandig te kunnen betalen.

De Corporatie is niet verplicht met dit verzoek in te stemmen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden