Welkom Over ons Nieuws & publicaties Nieuws Aan de slag in Nieuw Groenhoven

Aan de slag in Nieuw Groenhoven

Leestijd: 2 min

Met het zetten van een handtekening onder de opdracht gaf Christoffel Klap op woensdag 10 juni het startsein voor het project Nieuw-Groenhoven. Nieuw-Groenhoven is een mooi wooncomplex van Ons Doel in de binnenstad. We beginnen eerst met de vervanging van de verwarmingsinstallatie. Daarna volgt het groot onderhoud, willen we de woningen beter isoleren en werken aan de verbetering van de gemeenschappelijke ruimtes. Dat betekent een ingrijpend traject, zeker voor de bewoners. Fijn dat inmiddels 70% van de bewoners akkoord is gegaan met de eerste fase. Dat is een belangrijke voorwaarde om samen aan de slag te kunnen. Ons Onderhoud, een samenwerking van Ons Doel met aannemer Willems, en installatiebedrijf Feenstra zorgen voor de uitvoering van het project.

 

Fase 1: Innovatieve installatie

De verouderde installatie, die afgelopen jaren voor veel problemen heeft gezorgd, wordt vervangen. Er is gekozen voor een innovatieve installatie, die niet alleen warmte maar ook elektriciteit produceert. Eigenlijk is het zelfs net andersom. Een WKK (Warmte Kracht Koppeling) is een elektriciteitscentrale in het klein. We maken straks elektriciteit en dat levert ook warmte op. Zoveel dat we daar de woningen mee kunnen verwarmen. Het is een installatie die in beide energiebehoeftes kan voorzien. Deze WKK-installatie is een duurzame keuze voor de toekomst en levert een besparing op de energiekosten voor huurders op en vermindert de CO2-uitstoot van de installatie met 30%.

Fase 2: Bouwkundige maatregelen

In de tweede fase wordt er groot onderhoud aan de woningen gedaan. Dat is een mooi moment om ook qua isolatie een verbetering tot stand te brengen. Ook is het een kans om de leefbaarheid in het complex aandacht te geven. Zoals bijvoorbeeld de vindbaarheid van de woningen, die door de afwisselende maar ingewikkelde bouw best lastig is op dit moment. De voorbereidingen voor de tweede fase doen we in overleg met een bewonersvertegenwoordiging van Nieuw Groenhoven. Zij worden hiervoor bijgestaan door een onafhankelijke adviseur. Zo willen we samen tot een breed gedragen plan te komen.

Op de foto het team dat dit project mogelijk moet maken samen met de bewoners.