Welkom Over ons Nieuws & publicaties Nieuws Aangepaste werkwijze oplevering woning & verhuur woning

Aangepaste werkwijze oplevering woning & verhuur woning

Leestijd: 2 min

De corona maatregelen hebben ook invloed op onze werkwijze bij het opzeggen en verhuren van woningen. We hebben onze werkwijze aangepast zodat we zoveel mogelijk op afstand kunnen regelen. In dit bericht leest u hoe wij nu te werk gaan en wat dat voor u betekent.

 

Hoe gaat een huuropzegging?

De werkwijze bij huuropzeggingen en oplevering van de woning is aangepast. We volgen nu deze stappen:

  1. Nadat de huuropzegging binnen is gekomen, bellen wij u om telefonisch de vooropname te doen. Daarbij vragen wij u om foto’s van uw woningnaar ons te mailen.
  2. We spreken met u af hoe u de woning op moet leveren en wat er mag blijven of weggehaald moet worden. In principe moet de woning, net als anders, weer helemaal leeg aan ons opgeleverd worden.
  3. Op de dag dat de huurovereenkomst eindigt levert u de sleutel in bij het kantoor van Ons Doel (in de brievenbus).
  4. Indien mogelijk doen onze medewerkers de eindopname in de lege woning zonder dat u daar bij bent. Omdat het wegens minimale bezetting soms lastig in te plannen is voor ons vragen wij u net als bij de vooropname om ons alvast foto’s te mailen van de lege woning.
  5. Daarna ontvangt u van ons een bevestiging dat alles in orde is. Als het niet volgens afspraak is opgeleverd nemen we contact met u op.

Hoe gaat een nieuwe verhuringen?

De werkwijze bij het verhuren van woningen is aangepast. We volgen nu deze stappen:

  1. We adverteren de woningen gewoon op www.huren inhollandrijnland.nl. Dat doen we pas nadat de woning is opgeleverd. In een aantal complexen waar veel ouderen met zorg wonen, zijn verhuringen op dit moment niet mogelijk.
  2. We doen geen groepsbezichtigingen meer maar nodigen kandidaten, volgens de lijst van hureninhollandrijnland uit, individueel uit om de woning te bezichtigen. U kunt de sleutel ophalen op het kantoor van Ons Doel en zelfstandig de woning bekijken.
  3. Als de woning geaccepteerd wordt maken we een afspraak voor de verhuring. Vooraf nemen we telefonisch de huurovereenkomst door. Op de dag van verhuring komt u naar kantoor om het huurcontract te ondertekenen en de sleutel op te halen. Er gaat geen medewerker mee naar de woning.

Wij hopen op deze manier dit belangrijke proces van het verhuren van woningen door te kunnen laten gaan.