Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Buurtschuur van project Wijkwens

Publicatiedatum: 06-07-2017

Op woensdag 5 juli overhandigde directeur-bestuurder Christoffel Klap van Ons Doel de sleutel aan een groep enthousiaste buurtbewoners verenigd onder de naam WijkWens.

Deze buurtbewoners zijn aanvankelijk op een Kerstborrel in hun wijkje Professorenwijk Zuidoost samengebracht door Wijkinitiatief en Libertas. In latere bijeenkomsten zijn wensen van bewoners in kaart gebracht. Zo zijn enkele wensen gerealiseerd, zoals een groepje vrijwilligers die rommel prikt, het recht leggen van stoeptegels, het plaatsen van prullenbakken en er komt een 'Buurtschuur'.

Een van de ideeën was een Social Sofa (zie www.socialsofa.nl). Dit is een betonnen bank die met een vrij ontwerp gemozaïekt wordt en wanneer die klaar is op een centrale plek geplaatst wordt om zo de cohesie in de buurt te verhogen. Het is een sociale bezigheid waarbij iedereen kan helpen. Zo kunnen we ook andere zaken bespreken en oplossingen bedenken. Om deze bank te kunnen beplakken heeft Ons Doel een plek voor ons gecreëerd: een oude opslag is leeggehaald en opgeknapt. De Buurtschuur, die later ook gebruikt kan worden om andere activiteiten te ontwikkelen om elkaar te helpen- denk bijvoorbeeld aan het rollator bandenplakken op zaterdagmorgen.

Op woensdag 5 juli was de feestelijke overhandiging plaatsvinden achter de flatjes hoek Franchimontlaan/Melchior Treubstraat. Na de zomer zal dan de bank geleverd worden en we hopen deze te kunnen onthullen bij de volgende Kerstborrel! Woon je in de buurt dan kunnen we je hulp gebruiken, laat je telefoonnummer of mailadres bij ons achter. Kom gezellig langs!