Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Eenmalige huurverlaging 2021

Publicatiedatum: 19-01-2021

In 2021 hebben huurders van corporaties met een hoge huur en laag inkomen recht op een eenmalige huurverlaging. De regering heeft daarover een wet aangenomen. Als u in aanmerking komt voor deze eenmalige huurverlaging, krijgt u van ons voor 1 april 2021 bericht. U hoeft daar niets voor te doen. De huurverlaging gaat uiterlijk op 1 mei 2021 in.

 

Welke huishoudens komen in aanmerking voor huurverlaging?

 

 

  • Netto huur is de huur zonder servicekosten.
  • Het inkomen van inwonende kinderen tot 27 jaar telt niet mee.

 

Kom ik in aanmerking voor eenmalige huurverlaging?

Of u in aanmerking komt voor de eenmalige huurverlaging in 2021 hangt af van: uw huur, de samenstelling van uw huishouden en uw inkomen uit 2019 zoals dat bij  de Belastingdienst bekend is. De belastingdienst laat ons weten of u boven of onder een bepaalde grens valt. De huurverlaging geldt alleen voor huurders van een sociale huurwoning bij een woningcorporatie. Voldoet u aan de voorwaarden, dan krijgt u voor 1 april 2021 automatisch bericht van ons.

Is uw netto huur lager dan €633,25? Dan komt u niet in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging.

>> Doe de check << 

 

Wat moet ik doen om  in aanmerking te komen voor eenmalige huurverlaging?

U hoeft op dit moment niets te doen. Nadat wij van de Belastingdienst bericht hebben ontvangen of u in aanmerking komt voor de eenmalige huurverlaging 2021, ontvangt u van ons een brief. In deze brief staat vermeld wat de eenmalige huurverlaging voor uw huurprijs betekent.

 

Denkt u dat u aan alle voorwaarden voldoet, maar krijgt u geen bericht van ons?

De Belastingdienst kijkt naar het inkomen dat u had in 2019. Indien uw inkomen na 2019 is gedaald komt u mogelijk toch in aanmerking voor huurverlaging. Uw inkomen moet dan minimaal zes maanden lang lager zijn dan de geldende inkomensgrens. Het inkomen van kinderen onder 27 jaar telt niet mee. In dat geval kunt u de huurverlaging zelf aanvragen. Dat kan tot het einde van het jaar 2021. U kunt dat aantonen met salarisstroken, uitkeringsspecificaties of een verklaring van de boekhouder als u ZZP-er bent. Ook heeft u een verklaring nodig over de actuele samenstelling van uw huishouden (hoeveel mensen er op uw adres wonen).

Wilt u meer informatie, klik dan hier

Hoeveel wordt de huur verlaagd?

Hoeveel uw huur wordt verlaagd hangt af van de hoogte van uw huur. De huur wordt verlaagd tot de aftoppingsgrens die geldt voor uw type huishouden. Als uw huurprijs hoger is dan deze grens, wordt uw huur ‘afgetopt’ ofwel verlaagd. Deze verschilt per type huishouden.. 

  • Voor 1 of 2 persoonshuishoudens wordt de huurprijs verlaagd naar € 633,25
  • Voor 3 of meerpersoonshuishoudens wordt de huurprijs verlaagd naar € 678,66

Is uw huur veel hoger dan deze aftoppingsgrens, dan krijgt u een forse huurverlaging. Ligt uw huur maar een paar euro boven de aftoppingsgrens, dan gaat het om een kleine huurverlaging.

 

Deel deze pagina