Welkom Over ons Nieuws & publicaties Nieuws Eerste woningen komen aan in het Nico van der Horstpark

Eerste woningen komen aan in het Nico van der Horstpark

Leestijd: 1 min

Op zaterdag 16 december arriveerden de eerste woningen in het Nico van der Horstpark aan de Voorschoterweg.

Ons Doel realiseert samen met de Sleutels en de gemeente Leiden 100 woningen op de nieuwe woonlocatie Nico van der Horstpark. De 100 woningen bestaan deels uit 1-kamerwoningen (geschikt voor één of twee personen) en deels uit 3-kamerwoningen (geschikt voor gezinnen met twee kinderen). Verder heeft de nieuwe woonlocatie veel gemeenschappelijk groen en een groot tuinhuis. De bewoners bepalen straks samen wat ze met deze ruimte willen doen. In april 2018 zullen de eerste bewoners hun nieuwe woningen betrekken.

Een nieuw thuis

Het Nico van der Horstpark biedt een nieuw thuis aan een mix aan bewoners. Een deel van deze mensen heeft een vluchtelingenachtergrond. De uitvoering van het project is in handen van de woningcorporaties Ons Doel en de Sleutels en de gemeente Leiden. Hierbij wordt nauw samengewerkt met Stichting Vluchtelingenwerk. Bovendien worden de omwonenden van het park bij de ontwikkelingen betrokken. Het terrein voor de nieuwe woonlocatie is beschikbaar gesteld door het Hoogheemraadschap.

Meer weten?

Kijk op: www.nicovanderhorstpark.nl voor meer informatie over de nieuwe woonlocatie.

units komen aan (foto bureau JP) units worden geplaatst (foto bureau JP) unit op zijn plek (foto bureau JP) groepsfoto Nico (foto bureau JP)