Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

GewoonWonen midden in de maatschappij

Publicatiedatum: 30-12-2018

Loes van Groinngen, Martijn van Rees en Christoffel Klap

Op woensdag 20 december 2018 ondertekenen woningstichting Ons Doel en stichting GewoonWonen een intentieovereenkomst. Samen trekken de organisaties op om een woongebouw te realiseren voor een aantal jongeren met een lichamelijke beperking. Naar verwachting wordt de bouw gestart in 2022.

Waarom dit initiatief?
Zelfstandig wonen, met de benodigde zorg in de buurt: dat is het idee achter dit project. En voorkomen dat jongeren in een verzorgingstehuis moeten worden opgenomen. Het project is voortgekomen uit een initiatief van Martijn van Rees, ambassadeur van het jongerenhospice Xenia. Ons Doel steunt dit soort initiatieven graag: het past bij de ambities van de corporatie om op te komen voor bijzondere doelgroepen. Ook de gemeente Leiden werkt mee aan dit initiatief.

Het project
Het pand wordt gerealiseerd aan de Middelstegracht in Leiden, naast het jongerenhospice van Xenia aan de Kloosterpoort. Het gebouw bevat 4 appartementen en biedt daarmee plaats aan 4 jongeren. De woningen zijn zodanig ontworpen en uitgevoerd dat de bewoners zelfstandig kunnen wonen. De directe nabijheid van Xenia garandeert de benodigde zorg.

Het pand wordt door de jonge architecten Koers en Plomp ontworpen onder begeleiding van architectenbureau Ed. Bijman. Bijman heeft ervaring met dit soort ontwerpopgaves.

Wilt u meer weten?
U kunt ook kijken op de website van GewoonWonen. U leest daar meer over de stichting.

Deel deze pagina