Welkom Over ons Nieuws & publicaties Nieuws Nieuwbouw Brahmslaan

Nieuwbouw Brahmslaan

Leestijd: 1 min

Op de locatie van de voormalige gymzaal aan de Brahmslaan realiseert Ons Doel nieuwe sociale huurwoningen. Op vrijdag 13 maart hebben de gemeente Leiden, ontwikkelaar Sustay en Ons Doel de overeenkomsten getekend die opgemaakt zijn voor de bouw en koop van 25 sociale huurappartementen. Het gaat om 25 woningen van circa 50 m2.

 

De gymzaal met bijbehorende grond is door Ons Doel aangekocht. Ons Doel koopt de appartementen van ontwikkelaar Sustay, die verantwoordelijk is voor de bouw. In november starten de bouwwerkzaamheden en de nieuwe woningen worden in juli 2021 opgeleverd. Zijdekwartier architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.


Bijzonder is dat de constructie van de appartementen in hout worden uitgevoerd. Dat is een duurzaam en relatief licht bouwmateriaal. Houten delen worden in de fabriek verlijmd tot hele sterke dikke platen. Zo ontstaat er een sterke maar lichte constructie die op de bouwplaats relatief snel in elkaar kan worden gezet. Voor de geluidsisolatie en brandwerendheid worden andere materialen toegevoegd, waardoor je aan de buitenkant niet meteen kan zien dat het om een houten gebouw gaat.