Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Ondertekening koopovereenkomst van de Driftkikker

Publicatiedatum: 07-05-2019

Op donderdagmiddag 18 april hebben de gemeente Leiden en Ons Doel de koopovereenkomst getekend voor de verkoop van de Driftkikker. Het is een bijzonder bouwproject: wat lange tijd een openbare basisschool is geweest, wordt nu omgetoverd tot een wooncomplex met 14 appartementen. Zijdekwartier architecten heeft een ontwerp gemaakt voor het mooie, oude schoolgebouw uit 1927. De oude klaslokalen gaan we verbouwen tot kleine appartementen voor een gemengde doelgroep.

Van de 14 appartementen worden er 6 appartementen verhuurd aan de jongvolwassen cliënten van stichting Cardea. Hun laatste stap naar zelfstandig wonen. De overige woningen worden regulier verhuurd. Eén van de reguliere huurders wordt begeleider, en krijgt een coachende rol voor de bewoners en is het contactpersoon voor de buurt. De mix van bewoners past bij onze ambitie om met onze projecten bij te dragen aan een inclusieve samenleving. We kunnen zo iets betekenen voor meerdere doelgroepen, met elkaar voor elkaar.

De verbouwing wordt een interessante opgave. Het schoolgebouw heeft in de loop der jaren veel verbouwingen en veranderingen gekend. We willen het unieke karakter van het gebouw behouden en zoveel mogelijk terugbrengen naar de originele staat: de oude brede gang aan de noordzijde, met de klaslokalen, nu als appartementen, aan de zuidzijde. Tegelijkertijd gaan we het gebouw verduurzamen. Als de verbouwing klaar is, merk je aan de buitenkant niets van de ingrepen die we hebben gedaan. We starten met de verbouwing in het najaar. Als alles volgens planning verloopt kunnen de woningen worden verhuurd in het voorjaar van 2020. De appartementen worden aangeboden via Huren in Holland Rijnland.

 

Deel deze pagina