Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Ontwikkeling Bizetpad

Publicatiedatum: 06-06-2019

Op donderdag 6 juni tekenden Christoffel Klap, bestuurder Woningstichting Ons Doel en Laurens Cramer namens de gemeente Leiden een intentieovereenkomst. Zo werden op de PROVADA de afspraken over de ontwikkeling van sociale huurwoningen aan het Bizetpad tussen de gemeente Leiden en Ons Doel vastgelegd.

 

Ons Doel wil graag op deze locatie een bouwplan realiseren met een programma van 80 á 100 sociale huurwoningen, waarvan een deel is bestemd voor bijzondere doelgroepen. De gemeente omarmt het initiatief en heeft tevens de wens om het onderkomen van de scoutinggroepen de Marnix en Waingunga te integreren in het plan. De ontwikkeling vindt plaats in lijn met de ambities uit het ontwikkelperspectief Zuidwest. Zijdekwartier Architecten is aangetrokken voor het ontwerp.

Fleur Spijker, wethouder Duurzame Verstedelijking, Ruimte en Wonen:

 

Wat fijn dat Ons Doel gaat onderzoeken of er op deze plek een ontwikkeling kan komen met zoveel sociale facetten. Sociale woningbouw voor onder andere een bijzondere doelgroep en ruimte voor scoutingverenigingen. Een mooi initiatief dat naadloos aansluit op de plannen die er zijn voor Leiden Zuid-West.

Deel deze pagina