Welkom Over ons Nieuws & publicaties Nieuws Rode Touwen Pleinmiddag #2: eerste schetsen van de nieuwbouw 

Rode Touwen Pleinmiddag #2: eerste schetsen van de nieuwbouw 

Leestijd: 2 min

Wij geloven dat een buurt alleen kan verbeteren als je bewoners erbij betrekt. Dat Ons Doel woningen wil bouwen op het Rode Touwenplein staat vast, maar hoe we de wijk gaan inrichten nog niet. Daarom willen we jou leren kennen. We komen de wijk in, nemen je mee in de plannen en bieden de mogelijkheid om mee te denken. Zodat we komende jaren samen de wijk kunnen inrichten. 

Maquette van de nieuwbouw 
Woensdagmiddag 26 oktober gingen we voor een tweede keer met omwoners van het Rode Touwenplein in gesprek. Alle huurders van Ons Doel in de SuAn buurt waren uitgenodigd, en ook de bewoners van koop- en huurwoningen om de buurt heen.  

Architect Jeroen Atteveld van bureau Heren 5 gaf een presentatie over de eerste schetsen voor de nieuwbouw en de opzet op het plein. Er stond ook een eerste versie van de maquette, om in 3D de twee mogelijke varianten te kunnen bekijken.

We hebben ook verteld welke ideeën, wensen en behoeften er tijdens de eerste pleinmiddag zijn genoemd. En hoe we deze hebben samengevat in 5 spelregels voor de nieuwbouw. De meeste mensen waren positief over de eerste schetsen en het idee om enkele gebouwen te bouwen van verschillende hoogtes die een lichte uitstraling hebben. Ook over de open en groene binnentuin was men positief.  

Presentatie Architectenbureau Heren 5 en de 5 spelregels vind je op de pagina over het Rode Touwenplein

Zorgen over de voetbalkooi 
Er werden ook zorgen benoemd. Bijna iedereen vindt dat de speel- en sportplek in de buurt moet blijven. Ook zijn de direct omwonenden bezorgd over de hoogte van de gebouwen. Komt er minder zonlicht in de woning? En wat gebeurt er eigenlijk met de woningen in de rest van de buurt? Wanneer horen mensen of die gesloopt en gerenoveerd worden? In de nieuwsbrief krijg je meer informatie over de planning en de voetbalkooi. 

Hoe gaan we verder? 
Begin volgend jaar gaan we verder in gesprek met de buurt. Om verder kennis te maken. Om de kwaliteit van de bestaande woningen en de woongebouwen te onderzoeken. En om verder te praten over de nieuwbouw op het Rode Touwenplein. Je wordt hier persoonlijk voor uitgenodigd.