Welkom Over ons Nieuws & publicaties Nieuws Rode Touwen Pleinmiddag #3: in gesprek over het ontwerp voor de nieuwbouw

Rode Touwen Pleinmiddag #3: in gesprek over het ontwerp voor de nieuwbouw

Leestijd: 3 min

Woensdagmiddag 18 januari ging Ons Doel voor de derde keer met omwoners van het Rode Touwenplein in gesprek over de nieuwbouw. Alle huurders van Ons Doel in de SuAn-buurt waren uitgenodigd, en ook de bewoners van koop- en huurwoningen om de buurt heen. Er kwamen ongeveer 30 personen langs.

In dit nieuwsbericht lees je meer over het ontwerp van het gebouw en het binnenterrein. Ook kun je lezen wat de mening was van de bewoners die aanwezig waren. Wil je alle reacties zien? 

Hoe ziet het ontwerp voor de nieuwbouw eruit?
We zijn alweer een stuk verder met het ontwerp en hebben dit met de aanwezige bewoners besproken. Je kunt hier voorbeelden zien. Dit kan nog veranderen.

3 losse gebouwen
In de vorige bijeenkomsten vertelden bewoners ons dat zij het belangrijk vinden dat er geen hele hoge gebouwen komen. Ons Doel vindt het belangrijk dat de nieuwbouw bij de bestaande buurt past. Daarom kiezen we ervoor om drie niet al te hoge gebouwen te maken met woningen op de begane grond en 3, 4 en 6 verdiepingen. Je kunt makkelijk tussen de gebouwen door lopen, dat geeft een open en ruim gevoel. Ook wordt de buurt veiliger, omdat er meer op straat gebeurt. De meeste mensen reageerden positief op de eerste tekeningen en de sfeer van de nieuwbouw.

Zo'n 50 woningen voor iedereen
In de vorige bijeenkomsten vertelden bewoners dat zij een buurt waar allerlei mensen met elkaar samenleven belangrijk vinden. Daar zijn wij het mee eens: de SuAn-buurt is een buurt voor iedereen. Gezinnen, jongeren, ouderen, mensen alleen en samen. We bouwen daarom ook verschillende soorten woningen, van studio’s tot woningen voor gezinnen. De meeste mensen waren hier positief over. Het advies was om meer woningen vanaf 3 kamers te maken.

Wat zijn eerste ideeën voor de binnentuin?
Ons Doel gaat ook een ontwerp maken voor de binnentuin tussen de drie nieuwe gebouwen en de bestaande woningen. We hebben drie keuzes voor het groen besproken met de buurt. Je kunt hier voorbeelden zien van andere binnentuinen.

  1. Groen om naar te kijken, of om te gebruiken? 
    De meeste mensen vertelden dat de buurt nu al een groene buurt is, maar dat het groen weinig gebruikt kan worden. Het zijn vooral grasvelden tussen de gebouwen. Men wil het liefst een groen binnenterrein dat actief gebruikt kan worden door de bewoners.
  2. Groen met ronde paden, of met strakke paden?
    Hier is door de buurt geen bepaalde wens over genoemd. Het belangrijkste is dat het een groene binnentuin wordt, en dat het goed onderhouden wordt om overlast door mensen en dieren te voorkomen.
  3. Groen om te spelen, of om te delen?
    Men wil graag meer gebruik kunnen maken van het groen in de buurt. Een combinatie van plekken waar je elkaar kunt ontmoeten, kunt spelen en kunt zitten. Goed beheer is belangrijk om ervoor te zorgen dat het geen rommel wordt.

Hoe gaan we verder?
De komende maanden gaan we verder met het ontwerp voor de nieuwbouw. Ook organiseren we voor de zomer nog een bijeenkomst om verder te praten over de nieuwbouw op het Rode Touwenplein. Bewoners en omwonenden worden hier persoonlijk voor uitgenodigd.