Welkom Over ons Nieuws & publicaties Nieuws Samen werken aan een goede gebiedsvisie

Samen werken aan een goede gebiedsvisie

Leestijd: 1 min

Op dinsdag 21 juli sloten woningcorporaties De Sleutels, Ons Doel en de gemeente Leiden een intentieovereenkomst voor het maken van een gebiedsvisie rondom de Willem de Zwijgerlaan Oost. Dit is het gebied dat is ingeklemd tussen de IJsselmeerlaan/Sumatrastraat, Surinamestraat, Curaçaostraat, Joop Vervoornpad en de volkstuinen Ons Buiten.

 

In de intentieovereenkomst staat hoe wij gaan samenwerken om te komen tot de gebiedsvisie. In de gebiedsvisie staat straks onder andere hoe het gebied kan worden veranderd en verbeterd

(bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit en stedenbouw). Ook beschrijft de visie hoeveel en wat voor woningen er kunnen worden bijgebouwd. De verwachting is dat de gebiedsvisie eind van het jaar wordt afgerond. Voordat we echt aan de slag gaan in het gebied zijn er zeker een aantal jaar verstreken. De drie motto’s van de organisaties: “Met elkaar voor elkaar” (Ons Doel), “Een goed thuis” (De Sleutels) en “Samen maken we de stad” (gemeente Leiden) passen bij de ambities voor dit gebied en beloven een goede samenwerking.