Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Van de straat met Ons Doel

Publicatiedatum: 01-10-2019

Peen en Ui gaat voor Ons Doel herfstontmoetingen organiseren in de Professorenwijk en Tuinstadwijk. Waarom? Om met elkaar te ontdekken wat er nodig is om prettig te wonen in een wijk.

 

Deze maand gaat Peen en Ui, in opdracht van Ons Doel, aan de slag met het project 'Van de Straat met Ons Doel'. Peen en Ui dat zijn Jennefer Verbeek en Danny Molenaar, opbouwwerkers of liever social designers. In de Professorenwijk en Tuinstadwijk worden mensen uitgenodigd voor herfstontmoetingen. Die vinden plaats in een tent die centraal in de wijk wordt opgezet met bankjes, dekentjes, koffie, thee en chocomelk.

Boodschap is dat we de wijk willen leren kennen en mensen uit de buurt vragen ons daarbij te helpen. Met vragen als: wat is dit voor buurt? Wat vind je er van? Wat loopt goed? Wat zijn de wensen? Wat kun je zelf bijdragen? Welke talenten zijn er om in te zetten? Hulpmiddel hiervoor is de herfstmobiel: een mobiel van herfstblaadjes. Er hangt er al eentje die zij hebben gemaakt, maar mensen uit de buurt kunnen aanvullingen en aanpassingen doen. Er kan zelfs een hele nieuwe buurtmobiel ontstaan.

Per buurt zijn er drie bijeenkomsten en als de bijeenkomsten daartoe aanleiding geven, kunnen volgend jaar vervolgacties in de buurt worden opgepakt. Samen met bewoners natuurlijk. Doel is om de leefbaarheid in de wijken maar vooral ook de betrokkenheid tussen huurders te vergroten.

 

Deel deze pagina