Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Wonen in een huis met een houten constructie: oplevering Brahmslaan

Publicatiedatum: 23-06-2022

 

De vijfentwintig duurzame sociale huurwoningen aan de Brahmslaan in Leiden zijn gereed. Woningstichting Ons Doel gaf ontwikkelaar Sustay de opdracht deze woningen te realiseren. Wat dit complex bijzonder maakt, is dat het bijna helemaal is opgebouwd uit massieve houten platen. In de woning zie je dit nog terug in het houten plafond. In het bijzijn van Wethouder Julius Terptra is het pand officieel opgeleverd. Vanaf 4 juli kunnen de huurders de woning gaan inrichten. 

Het gebouw is in een recordtijd neergezet. In drie weken tijd plaatsten vier personen de houten hoofdconstructie, het gehele gebouw is in zeven maanden tijd gebouwd. Door de houten constructie draagt dit nieuwbouwproject bij aan het verduurzamen van de woningvoorraad van Ons Doel. Hout is lichter dan beton. Hierdoor is er minder zwaar transport nodig en is er dus veel minder CO2-uitstoot. Daarbij wordt CO2 opgeslagen in hout én kan het na demontage opnieuw gebruikt worden. 

Ook in de woningen zijn duurzame keuzes gemaakt. Zonnepanelen op het dak verwarmen de woning en het water. Ook koken doen de bewoners elektrisch. De vijfentwintig woningen van 28m2 of 50 m2 zijn geschikt voor een- of tweepersoonshuishoudens.

Over Ons Doel
Ons Doel is een woningcorporatie met circa 2.550 woningen. Duurzaamheid is een belangrijke ambitie van de organisatie. Het streven is een CO2-neutrale woningvoorraad in 2050. Om dat te bereiken haalt de corporatie woningen van het aardgas af, gebruikt ze minder materialen bij het bouwen en initieert zij duurzame projecten. Uitgangspunt daarbij is dat de woonlasten niet omhoog gaan. Door samen met anderen te werken aan gedeelde doelen en ambities krijgt Ons Doel dat met elkaar voor elkaar. Vertrouwen, openheid, samenwerken en elkaar beter maken zijn uitgangspunten die daarbij horen.

 

Deel deze pagina