Welkom Over ons Nieuws & publicaties Nieuws Zonnepanelen

Zonnepanelen

Leestijd: 2 min

Ons Doel heeft grote ambities om te verduurzamen. Dit is goed voor uw portemonnee én voor het milieu. Eén van de manieren om dit voor elkaar te krijgen is het plaatsen van zonnepanelen.

 

Ons Doel start nu als proef met het plaatsen van zonnepanelen in twee van onze complexen in Leiden Zuidwest. Bewoners krijgen een aanbod om mee te doen. Voor zonnepanelen betaalt een huurder een vast bedrag per maand aan servicekosten. Firma Lens draagt zorg voor de communicatie en uitvoering. Er zijn twee varianten die nu worden toegepast.

Woongebouwen

Bij de flats worden de zonnepanelen op het gezamenlijke dak gelegd. De opgeleverde zonne-energie wordt daar gebruikt voor de gezamenlijke voorzieningen zoals licht in het trappenhuis en de lift.

Eengezinswoningen

In de andere variant gaat het om de eengezinswoningen. Deze huurders mogen kiezen of ze zonnepanelen op hun dak willen. De opgeleverde zonne-energie komt geheel ten goede aan de eigen woning. De huurders van de woningen, die met het project mee willen doen, gaan er per saldo elke maand op vooruit. Met de opgewekte stroom van de zonnepanelen besparen ze op hun energielasten. 

Als deze proef succesvol is zullen ook onze andere complexen een aanbod krijgen om mee te doen aan zonnepanelen. U krijgt bericht als uw complex aan de beurt is.