Geen objecten gevonden

Naar overzicht

Woongroep Tuinstad

Leiden | Tuinstadwijk

Aantal woningen: 20

Over dit project

Hoe zou je zo lang mogelijk zelfstandig en veilig kunnen blijven wonen in je eigen wijk, contacten in je buurt behouden en actief blijven? Deze vragen bleken meerdere buurtgenoten van Tuinstadwijk bezig te houden. Zo ontstond het idee om een woongroep op te zetten voor mensen in de leeftijd van 50 jaar en ouder. 

De woongroep vindt het hebben van goede fijne buren die naar elkaar omkijken en elkaar steunen belangrijk. Dat maakt het leven kleurrijker. Maar natuurlijk hechten de leden ook aan hun privacy, leven ze hun eigen leven en zijn ze zelfredzaam.

De woongroep houdt van een groene omgeving en heeft achter de woningen een biologische buurttuin waar met plezier in gewerkt wordt. Dit is een van de gezamenlijke activiteiten van de woongroep. Uiteraard vindt de woongroep het leuk als nieuwe leden ook met andere ideeën komen.

Waar is de woongroep?
Voor de woongroep komen in totaal twintig woningen beschikbaar. Boven- en benedenwoningen in de P. de La Courtstraat. Het zijn sociale huurwoningen van Ons Doel. Kleine gezellige driekamerwoningen, geschikt voor één of twee personen.

In de omgeving zijn allerlei winkels, waaronder een buurtsuper, bakker, groentewinkel en meer. Ook is er een Buurtontmoetingsplek waar veel activiteiten worden georganiseerd. Het Leidse stadscentrum is dichtbij, trein en bus zijn op loopafstand. 

Wie komt in aanmerking voor de woongroep ?
Belangstellenden kunnen zich inschrijven bij de woongroep vanaf de leeftijd van veertig jaar. De bovengrens voor inschrijving is zeventig jaar. Vanaf vijftig jaar kunnen mensen door de woongroep worden voorgedragen bij Ons Doel als kandidaat huurder. Kandidaat huurders passen bij de uitgangspunten van de woongroep en hebben een goede klik met de leden ervan. Zij komen definitief in aanmerking voor een woning als wordt voldaan aan de inkomenstoets. Deze wordt gedaan door de woonmakelaar van Ons Doel. Daarnaast moet een kandidaat huurder, op het moment van toewijzing, als woningzoekende staan ingeschreven bij Huren in Holland Rijnland. De kandidaat huurder tekent het huurcontract met Ons Doel én wordt lid van de vereniging van de woongroep. Daarmee committeert de nieuwe huurder van de woongroep zich aan de huisregels van de woongroep. Huurovereenkomst en lidmaatschap van de vereniging zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

Hoe gaat het na inschrijving? 
De woongroep maakt gebruik van een inschrijfformulier. Geïnteresseerden die zich aanmelden wil de woongroep vaker ontmoeten, zodat zij en de leden van de woongroep elkaar beter leren kennen. Dat kan zijn door samen koffie te drinken, iets te doen in de buurttuin, of samen een andere activiteit te ondernemen (ideeën zijn welkom). Als het wederzijds klikt komt men op een  wachtlijst als aspirant lid. Komt er een woning vrij, dan kiest de woongroep voor een kandidaat die op die wachtlijst staat.

Vragen of belangstelling? Mail de woongroep!
Vragen over of belangstelling voor de woongroep? Mail dan naar de woongroep. Deze is bereikbaar via infowoongroeptuinstadnl. De woongroep beantwoordt vragen en/of stuurt een inschrijfformulier op. Dan wel graag volledige naam vermelden (en eventueel van een partner).

 

 


Algemeen

  • Wijk Tuinstadwijk
  • Plaats Leiden

Kenmerken

  • Woningtype Eengezinswoning
  • Aantal woningen 20

Locatie op kaart